NACIONALNA aviokompanija u utorak je u Agenciji za privredne registre upisana kao "Er Srbija", saznaju "Novosti". Time je i zvanično naziv "Jat ervejz" otišao u istoriju. Agencija je usvojila registracionu prijavu, kojom je tražena izmena podataka o nazivu, poslovnom imenu i skraćenom poslovnom imenu kompanije. Uz to, registrovan je i novi statut preduzeća.

U rešenju o upisu stoji da se briše "Jat ervejz" i upisuje "Er Srbija". Nacionalni avioprevoznik ostaje akcionarsko društvo. Osnivač je Republika Srbija, koja je zasad i jedini akcionar. Prema sporazumu o strateškom partnerstvu, "Etihad" će biti upisan kao vlasnik 49 odsto "Er Srbije" tek od 1. januara 2014. godine, kada se zajam avioprevoznika iz Abu Dabija od 40 miliona dolara konvertuje u vlasnički udeo.

Kao zakonski zastupnik Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj "Er Srbija" upisan je Dane Kondić, generalni direktor kompanije. Osim Kondića, u odboru direktora su i Davor Mišeljić, Dimitri Kristofer Kurtelis, Dobrivoje Glavonić, Gmitar Dugalić, Miroslav Stanojević, Dragan Đoković, Slobodan Živković, Stevica Spajić i Mihailo Jovanović.

Osnovni kapital društva je 16.864.350.000 dinara.