KRUŠEVAC - NOVI detalji pronalska vreće sa čak 38 miliona dinara na kružnom toku Jasika kod Kruševca: “Novostima” su se javili građani koji su signalizirali pripadniku Saobraćajne policije na misteriozan tovar na putu. Reč je o Kruševljanima Bojanu Milosavljeviću(39) i Vladeti Aleksiću(46) zaposlenima u službi “Post-ekspres” koji svedoče za “Novosti” da su prošlog četvrtka oko 13,30 prvi primetili vreću na desnoj traci kružnog toka.

Pročitajte jošPOLICAJAC ZA PRIMER: Na kružnom toku pronašao pa vratio vreću sa 38 miliona dinara

- Vozio sam službeni kombi iz pravca Jasike, prešao most, i na kružnom toku smo Vlada i ja spazili džak,stajao je u desnoj traci kolovoza-svedoči za “Novosti” Bojan Milosavljević, vozač “Post-ekspres” službe Pošte Srbije.- Džakovi “Poštanske štedionice” i “Pošte” su dosta slični, pa smo pomislili da je to možda ispalo našem kolegi, koji se vraćao iz Varvarina, a morao je da prođe tim putem. Parkirao sam nekih 70 metara dalje, kako ne bih ugrožavao saobraćaj i zatim, potrčao prema džaku.

Vladeta Aleksić

Milosavljevićev kolega Aleksić,inače, zadužen za obezbeđenje njihove pošiljke ostao je u kombiju, kako i nalažu pravila službe.

- Već kada sam prišao bliže,video sam razliku i shvatio da to nije džak koji pripada “Pošti Srbije”,već “Poštanskoj štedionici”, a kada sam se sasvim približio, video sam šta je unutra-nastavlja Bojan.-Nije bilo ni dileme, tu je bio i papir na kome je pisalo “Poštanska štedionica,38 miliona dinara”. Nisam se nijednog trenutka dvoumio oko toga šta treba da radimo. Pozvao sam policajca, koji je obezbeđivao saobraćaj kod kružnog toka, bio je preko puta.I on nije mogao da veruje šta je pred nama!
Pripadnik Saobraćajne policije je vrlo brzo reagovao i obavestio dežurnu službu.Milosavljević nam kaže da je prava sreća što je tu bio profesionalac iz policije, koga, inače i poznaje od ranije. Ostavili su sve potrebne podatke i krenuli ka odredištu, dok je policajac dalje nastavio da radi svoj posao.Počela je potraga za vozilom iz koje je ispao vredan džak. Vrlo brzo je utvrđeno da je džak uslužno za Poštansku štedionicu prevozila privatna firma zadužena za obezbeđenje.

JUNACI

BOJAN Milosavljević radi u “Pošti Srbije” šest, a Vladimir
Aleksić 20 godina. Trenutno su zaduženi za prevoz pošiljki na liniji ka Ražnju.

- Obavestili smo firmu o tome šta se dogodilo,poslat je i zvaničan dopis rukovodiocima, a u subotu su zvali iz “Poštanske štedionice” da se zahvale-pričaju Bojan i Vladimir.-Nama je najvažnije da je priča dobila srećan kraj i da je novac vraćen. Prava je sreća da smo mi naišli, jer neko je prosto mogao da pokupi taj džak sa novcem.