ZAHTEVI grupe studenata da utvrdim partijsku pripadnost ljudi koji su u petak upali u Rekotorat i da tražim smenu ministra finansija Siniše Malog nisu u nadležnosti Univerziteta i ja to ne mogu da uradim - rekla je za "Novosti" rektorka beogradskog Univerziteta prof. dr Ivanka Popović.


Rektorka kaže da ni danas, kao ni juče nije mogla da uđe u zgradu Rektorata, da je to onemogućeno i drugim zaposlenim, jer studenti koji se predstavljaju kao pripadnici pokreta "Jedan od pet miliona" već drugog dana Rektorat drže u potpunoj blokadi i ne dozvoljavaju zaposlenima da stignu na posao. Ne mogu da uđu ni studenti Filološkog fakulteta koji predavanja imaju u Kapetan-Mišinom zdanju.


PROČITAJTE JOŠ: RADIKALIZOVAN PROTEST U REKTORATU: Oteli ključeve, blokirali ulaz- Nadam se da će se nastaviti razgovori i mi smo spremni da na razumne zahteve odgovorimo, ali na zahteve koji nisu našoj nadležnosti, poput smene ministra ili utvrđivanja nečije partijske pripadnosti, ne možemo da odgovorimo - rekla je rektorka Popović.


PROČITAJTE JOŠ: Rektorski kolegijum neće dozvoliti sprečavanje normalnog rada Rektorata (FOTO+VIDEO)


Ona je dodala da ne zna kada će blokada biti okončana i kada će zaposleni u rektoratu moći da se vrate svojim redovnim poslovima, što im je sada onemogućeno.