Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će plan obuke pripadnika Vojske Srbije biti "zahtevniji i ambiciozniji" u narednim godinama i da će obuhvatati sve veći broj vojnika na služenju vojnog roka i pripadnika rezervnog sastava.

Vulin je posle obilaska Centra za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, rekao da se VS "intenzivno oprema, naoružava i jača" i da se u nju ulaže "posle čitavih decenija planskog i namernog zanemarivanja i zapostavljanja".


PROČITAJTE JOŠ: Kada se rodio Tesla, Hrvatske nije ni bilo

"Vojska Srbije ulaže u svoje pripadnike, u svoju obuku, i Vojska Srbije jeste institucija kojoj u Srbiji najviše veruju, i svakako, ne bez razloga. Vojsci Srbije se veruje zbog njenih ljudi, zbog njihovog znanja, vrline i vrednosti", naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Komandant Centra za obuku RV i PVO potpukovnik Saša Antanasijević naveo je da su danas prikazani segmenati obuke vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika koji se obučavaju za dužnosti na Osnovnom kursu za podoficire.

"Prikazali smo i jedan od kabineta za obuku na novouvedenom vazduhoplovu V 54 'Lasta' kao i radio-vođenu letelicu RVML-2, a trenutno se na obuci nalaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske generacije 2019", dodao je Antanasijević.