Vasilije Pantelić, učenik XIV beogradske gimnazije i Igor Eskić, učenik gimnazije "Svetozar Marković Niš" osvojili su bronzane medalje na 16. Svetskoj geografskoj olimpijadi koja je održana u Hong Kongu.

Na takmičenju je učestvovalo 140 srednjoškolaca iz 35 zemalja sveta.

Ovogodišnja tema olimpijade je bila "Discovering a vibrant city for our smart future", a ekipu Srbije predstavljala su četiri srednjoškolca.

PROČITAJTE JOŠ - Deca sa Kosmeta prvi put na more

Regionalni centar za talente Beograd 2, koji je organizator domaćih takmičenja iz geografije i organizuje učešće na međunarodnim takmičenjima iz geografije izuzetno je ponosan na uspeh srpskih srednjoškolaca, koji je, kako se navodi u saoštenju za medije, rezultat dugogodišnjeg rada i prilagođavanja ovom takmičenju čiji se zahtevi dijametralno razlikuju od načina rada u našim školama.

Centar za talente zahvalio je profesorima i studentima doktorskih studija Geografskog fakulteta koji su već nekoliko godina u timu koji priprema domaća i međunarodna takmičenja, profesorima geografije srednjih škola Srbije kao i Tim liderima koji su vodili učenike na takmičenje.

Ovim uspehom je nastavljena tradicija uspeha polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2 na međunarodnim takmičenjima i u godini jubileja, 20 godina rada Centra, očekuju da broj medalja sa međunarodnih takmičenja dostigne stotinu.