PROKUPLjE - Nebojša Stefanović,ministar unutrašnjih poslova i Aleksandar Čuprijan zamenik ministra za vanredne situacije Ruske Federacije otkrili u četvrtak ispred prokupačkog Doma dravlja spomen-ploču u znak sećanja na mobilnu bolnicu Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije koja je tu bila stacionirana za vreme NATO agresije 1999. godine.

Tom prilikom Nebojša Stefanović se zahvalio Aleksandaru Čuprijanu, ali i našem narodu koji ume da ceni i da se seti svih onih koji su nam pomagali.

- Ova spomen-ploča ima veliki značaj i hoću da se zahvalim gospodinu Čuprijanu i svim ljudima iz Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije koji su godinama sa nama, koji su naš strateški partner i sa kojima zajedno čuvamo živote građana Republike Srbije - rekao je Stefanović dok je Čuprijan podsetio da je Rusija uvek i u najtežim trenucima bila prijatelj našoj zemlji spreman da uvek pruži ruku pomoći.

- Hvala vam za ove divne i tople reči koje su ispisane na ovoj memorijalnoj tabli i neka nas sve čuva gospod bog- rekao je Čuprijan.Inače, Stefanović i Čuprijan su nakon otkrivanja spomen-ploče obišli mobilnu bolnicu koja je stacionirana kod Doma zdravlja u Prokuplju.PROČITAJTE I: DA SE NE ZABORAVI: NATO bombama hteli da nam zatru potomstvo