Iako su gužve u saobraćaju počele još juče, poslednjeg radnog dana pred praznike, danas su u punom jeku.

Velika gužva je na Ibarskoj magistrali, gde su dugačke kolone vozila, od Meljaka do Stepojevca, koji su udaljeni jedan do drugog oko 16 kilometara, trenutno putuje sat i po.

Gužve su i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije, na izlazu iz Beograda, a počela su zadržavanja i na naplatnim stanicama.

Velika gužva je i na beogradski ulicama koje vode ka ukljucenju na samu Ibarsku magistralu, pa je saobraćaj potpuno zagušen od Vidikovca do skretanja za Barajevo.

U Auto-moto savezu Srbije (AMS S) kažu da su najveće kolone na tri tačke Ibarske magistrale, i to na izlazu iz Beograda kod Orlovace, kod Ljiga i kod Stepojevca, gde vozila bukvalno mile.

PROČITAJTE I: RADNO VREME TOKOM PRAZNIKA: Prodavnice danas otvorene do 18 časova

Kako pokazuje mapa gustine saobraćaja, gužve se stvaraju i u okolini Čačka, a imajući u vidu da se na potezu između Čačka i Požege, kod Ovčar Banje, izvode radovi na putu.


Dodaju da zadržavanja na naplatnim stanicama traju između pet i deset minuta.

Na graničnim prelazima najveće gužve se stvaraju na izlazu iz Srbije, ka Hrvatskoj i Mađarskoj i putnička vozila čekaju oko sat vremena, kažu u AMS S-u.

KOLONE NA ULASKU U CRNU GORU

Kako saznaju "Novosti", kilometarske kolone su na ulasku u Crnu Goru. Prema saznanjima na licu mesta, na graničnom prelazu Špiljani čeka se i do dva sata.