Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je, povodom štrajka glađu direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović, da je spremna da pomogne i uvek i sa svakim razgovara gde god i kada god je potrebno, ako na taj način može da doprinese rešavanju problema.


"Kao predsednica vlade, trudim se da, u okviru ovlašćenja koja mi ustav i zakon daju, uvek kada je to moguće reagujem na svaku pritužbu građana. U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram, ali koliko sam upoznata, njen zahtev je da sud donese presudu", izjavila je sinoć Brnabićeva.


Premijerka Srbije je ukazala da ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke.


PROČITAJTE I: Vulin i Vesić: Štrajkom glađu protiv nasilja!


"Niti mogu da se mešam niti mogu da zauzimam strane, iznosim mišljenje ili na bilo koji način utičem na ishod sudskog postupka, budući da je sudska vlast u potpunosti samostalna i nezavisna u svom radu. Jedino što mogu da uradim jeste to što može i gospođa Maja Pavlović - da se nadam da što pre dođe do okončanja tog postupka", istakla je u saopštenju premijerka Brnabić.


Ona je izrazila nadu da će direktorka novosadskog TV Kanala 9 prekinuti štrajk glađu i pozvala je da ne ugrožava svoje zdravlje.