BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici i da će šalteri u zgradi SIV-a 3 u Ulici Omladinskih brigada primati zahteve za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak od 7.30 do 15.30 časova.

"Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta", rekao je Rebić.

On je pohvalio službenike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno naporno i vredno rade kako bi građani u što kraćem roku dobili svoja dokumenta.

PROČITAJTE JOŠ - Radno vreme Pošte Srbije za vreme praznika

"Takođe, i veliki broj građana koji žive i rade van Republike Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata", istakao je direktor Rebić prilikom posete šalter sali u zgradi SIV 3.

Direktor policije je rekao da je od početka godine, na teritoriji Srbije, podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

"S obzirom na to da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša", objasnio je Rebić. On je naglasio da je u pojedinim policijskim stanicama na teritoriji Srbije duplo, odnosno troduplo povećan broj zahteva.

Primera radi, u Policijskoj upravi za Grad Beograd, u martu prošle godine primljeno je 9.855 zahteva za izdavanje putnih isprava, dok je u martu ove godine taj broj iznosio oko 30.000 zahteva.

"U narednom periodu povećaćemo kapacitete i ljudstvo, a sve u cilju da poboljšamo usluge i prilagodimo se potrebama građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, omogućilo je građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala E-uprava 60 dana unapred", rekao je Rebić.