Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da će 3, 4. i 5. maja isred Doma Narodne skupštine, Skupštine grada Beograda i u Pionirskom parku biti održana manifestacija „Policija zajednice“.


Stefanović je u intervjuu za TV Pink pozvao sve građane, a posebno one najmlađe, da vide kako izgleda policijska konjička brigada, da upoznaju dresirane pse, da vide nova policijska vozila i opremu, najveća tehnološka dostignuća, izvedu otisak prsta, ali i da razgovaraju s policijom.


Takođe, Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) doneće veštačku stenu na koju će najmlađi sugrađani uz pomoć pripadnika SAJ-a, moći da se uspenju, ali biće i drugih demonstracija policije iz različitih sektora.


"Mislim da će građanima biti interesantno. Ove godine nećemo za Dan policije imati onako kako smo to radili prethodnih godina, biće više manifestacija koncertnog, zatvorenog tipa u Centru ''Sava'', ali ćemo različitim manifestaicjama pre toga da demonstriramo šta policija može, ume i da približimo rad policijaca građanima zato što uz podršku građana policija bolje obavlja svoj posao", rekao je Stefanović za TV Pink.