Ministar odbrane Aleksanadar Vulin izjavio je danas da želi da vidi kajanje kod onih koji su bombardovali SR Jugoslaviju, navodeći da je to bio poslednji veliki zločin u prošlom veku, koji Srbija nijednim svojim postupkom nije izazvala.

"Te 1999. godine, svako je pokazao svoje lice – Srbi svoje najbolje, najlepše i najhrabrije lice, a oni koji su nas bombardovali svoje najružnije i najslabije lice", rekao je Vulin otvarajući izložbu ministarstva odbrane i Vojske Srbije Odbrana 78, u izložbenom prostoru Muzeja Grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ - Albanci ubijali i svoje da bi izazvali agresiju

On je naglasio da je Srbija ponosna na svakog svog vojnika, oficira, policajca, na svakog svog čoveka koji je istrpeo i preživeo NATO bombardovanje, prenelo je ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE JOŠ - SEĆANjE NA JUNAKA SA KOŠARA: Predrag Leovac u poslednji juriš krenuo sa teškom ranom

Prema njegovim rečima, NATO ne može da bude ponosan ali može da oseti tugu, "koja nas uvek obuzme kada mislimo o 1999. godini."

"Nadam se da osećaju tugu kada misle na našu ubijenu decu, kada misle na naše ubijene vojnike i policajce. Nadam se da dele našu tugu, jer tuga je prvi korak ka kajanju, a kajanje je ono što želimo da vidimo kod svih onih koji su ubijali Srbiju te 1999. godine", naglasio je ministar Vulin.