BEOGRAD - Česta kiša, mokri kolovozi, smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti otežavaju saobraćaj te se vozačima savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).Vozači se pozivaju na oprez zbog mogućih oštećenja na putu koja se ne vide zbog vode, i na česte odrone i nova klizišta.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom i dalje su zadržavanja višesatna, ali su sada nešto kraća u odnosu na prethodne dane kada su zbog usporenog rada hrvatskih i mađarskih pograničnih vlasti čekanja bila mnogo duža.

Razlog za zadržavanja tokom vikenda može biti i uobičajena vikend zabrana tranzita na teritoriji Mađarske, koja počinje u subotu 22 časa, a završava se u nedelju u 22 časa, kao i vikend zabrana na pojedim putevima u Hrvatskoj, a čija je primena počela od 1. aprila.

PROČITAJTE JOŠ - Na prelazu Šid čeka se sedam, na Kelebiji šest sati

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije ima na prelazu Horgoš gde se čeka 420 minuta, na prelazu Kelebija se čeka 120 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

Radovi na održavanju nadvožnjaka u sklopu petlje Autokomanda u Beogradu kod gradske saobraćajnice bulevar Oslobođenja izvodiće se od danas do 25. aprila u pet faza noću od ponoći do pet ujutro.

Do 12. maja biće zatvoreno isključenje Adaševci, zbog radova na održavanju autoputa u smeru koji od Beograda vodi ka Šidu i ka graničnom prelazu Batrovci. Vozači koji putuju iz pravca Beograda ka Šidu moraju koristiti isključenje za petlju Kuzmin, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno.