Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zaplenilo je od početka godine gotovo dve tone narkotika, izjavio je danas ministar policije Nebojša Stefanović u Šapcu.

"Jutros je zaplenjeno 8,1 kilogram heroina. Od početka ove godine, za tri i po meseca imamo zaplene koje su veće od ukupnih zaplena na godišnjem nivou u 2008, 2009. i 2010. godini. To pokazuju da su policajci vrlo ozbiljno shvatili apel da borba protiv šverca narkotika, posebno heroina i kokaina, mora da bude stalna", rekao je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ - Stefanović: Sa Česima lomimo kičmu organizovanom kriminalu

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je danas obišao nove prostorije Policijske uprave u Šapcu, gde je najavio da će ministarstvo nastaviti da unapređuje uslove rada i kapacitete policije, kako bi njen rad bio još efikasniji.

PROČITAJTE JOŠ - Stefanović: Država odlučna u borbi protiv korupcije

Stefanović je istakao da će biti nastavljena i rekonstrukcija zgrade Policijske uprave u centru Šapca, ali i da će dodatno biti unapređen rad upravnih poslova, te da će već od sutra, iako je subota, biti otvoreno još jedno mesto u Policijskoj upravi u centru Šapca, na kome će građani moći da ostvare prava vezana za izdavanje ličnih dokumenata.

Komentarišući rezultate rada Policijske uprave u Šapcu, Stefanović je naveo da je ta uprava ostvarila dobre rezultate, da postoji trend smanjenja broja krivičnih dela i dobar rad policije u suzbijanju kriminaliteta.