DVADESET jednu godinu je Marica Spasić (80), iz Obilića, majka rudara Žarka Spasića (35), koga su 1998. na Kosmetu kidnapovali albanski teroristi, čekala da sazna istinu o svom sinu. Nažalost, preminula je nedočekavši pravdu, što je, kako je govorila, jedino održavalo u životu svih prethodnih godina.

Pročitajte još: "NOVOSTI" SA SUPRUGOM HEROJA SA PAŠTRIKA: Dao bi i poslednju kap krvi za otadžbinu

- Što ja da živim ako nema mog deteta? - govorila je Marica.

Prema rečima Snežane Zdravković iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba, Maričin život se prethodnih godina svodio na nadu da će se njen sin pojaviti živ. Nažalost, nije dočekala da sazna istinu o Žarkovoj sudbini.

Pročitajte još: SRAMNA IZJAVA STOLTENBERGA O UBIJANjU SRBA: Opravdano smo vas gađali bombama, ali to nije bilo protiv naroda!?

Posle snimka koji je dospeo u ruke porodici Spasić, na kojem se vidi da je Žarko nakon kidnapovanja bio u logoru Likovac, gde su ga ispitivali i mučili pripadnici terorističke OVK, preminuo joj je suprug Milorad, Žarkov i otac Sime Spasića, predsednika Udruženja kidnapovanih i ubijenih. Osim pomenutog snimka, sudbina ovog rudara i oca troje dece nikad nije rasvetljena.

Koliko je Marica teško doživela kidnapovanje sina, svojevremeno je zabeležila i naša koleginica Milena Marković u reportaži o njoj. Ispričala je kako je sedela ispred škole u Obiliću, sa transparentom na kojem pita gde je njen Žarko, dok su je albanska deca i prolaznici psovali, vređali je, pljuvali...

- Sve je ova majka hrabrost stoički podnosila, samo da bi nešto saznala o svom kidnapovanim sinu - pisano je tada u "Novostima".

Marica Spasić biće u sredu, 27. marta sahranjena u Kruševcu.