BOMBARDOVANjE 1999. godine donelo je Srbiji nezapamćeno stradanje i razaranje. Gubili su se ljudski životi, a nizali se sudbinski preokreti, porodične patnje i gubici. Bezbroj potresnih priča zabeleženo je širom stradale zemlje - u Prištini, Novom Sadu, Murinu, Varvarinu, Pančevu, Aleksincu, Beogradu. NATO je sejao pustoš i strah. Bombe su padale na mostove, puteve, bolnice, stambene zgrade, skladišta. Pretila je opasnost da u zgarištu završi sve ono što su gradile i podizale generacije naših predaka. Ne treba da čudi procena o materijalnoj šteti od oko 100 milijardi dolara. Sve je to, međutim, bezvredno prema ljudskim životima, posebno najmlađih.

PROČITAJTE I: Bez izvinjenja i dve decenije od bombardovanja

"Večernje novosti" tokom dramatičnih 78 dana NATO agresije bile su, kao i uvek, neprekidno sa svojim narodom. Bezbroj ljudskih priča iz pepela i dima zabeleženo je tih nezaboravnih dana. Pred vama je samo delić dokumentarnog materijala koji su sačuvali foto-reporteri našeg lista. Fotografije ratom pustošene zemlje na najbolji način pokazuju sav užas i surovost agresije sa kojom je u proleće 1999. godine bio suočen srpski narod. Slike stradanja, ali i prkosa našeg naroda, najbolje su podsećanje na sve koji su tokom ratnih dana nestali u vrtlogu političkog besa, vojne sile i međunarodnog bezakonja.

ČIČEVICA: Građani su brinuli o sebi ali i svojoj vojsci / Foto D. Milovanović


BEOGRAD: Jezivi prizori srušene bolnice "Dr Dragiša Mišović" / Foto N. Fifić


VUČITRN: Svih 78 dana rata Vojska se odupirala višestruko jačem neprijatelju / Foto D. Milovanović


ĐAKOVICA: Uprkos iskušenjima, moral Vojske bio je visok / Foto D. Milovanović


ĆUPRIJA: NATO je bez milosti zasipao bombama stambene blokove / Foto D. Milovanović


AVALA: U bombardovanju stradao je simbol Beograda - Avalski toranj / Foto R. Prelić, Tanjug


BEOGRAD: Raketirana zgrada RTS-a u kojoj je stradalo 16 zaposlenih / Foto I . MarinkovićBEOGRAD: Narod je na svaki način izražavao prkos prema agresoru / Foto Z. Jovanović


BEOGRAD: Hotel "Jugoslavija" u plamenu / Foto D. Milovanović