Kosovska Mitrovica - Savet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici olučio je danas da za vršioca dužnosti rektora imenuje prof. dr Zdravka Vitoševića, redovnog profesora Medicinskog fakulteta, navodi se u saopštenju Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Kako je navedeno u saopštenju odluka je doneta "u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Univerziteta iizabrano novo privremeno rukovodstvo Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koje će, u skladu sa zakonom sprovesti postupak izbora novog rektora".

Pročitajte još: Otimaju nam fakultete

"Univerzitet će nastaviti sa započetim projektima Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja organizacionih, materijalnih i kadrovskih kapaciteta na svih deset fakulteta. Realizacija projekta izgradnje zgrade Univerziteta će biti jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu.

Svestan svog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Univerzitet će nastaviti da, kao ravnopravan član Konferencije univerziteta Republike Srbije, i neupitni deo obrazovnog sistema naše države usavršava, obrazuje i unapređuje buduće lidere i elitu našeg društva", kaže se u saopštenju.
Do smenu na Univerzitetu došlo je posle ostavke rektora Radeta Grbića koji je ovo mesto napustio, "iz ličnih razloga".