Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot prisustvovali su u petak sastanku srpskih i američkih stručnjaka za sprovođenje zakona, koji su razgovarali o trendovima u oblasti borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Na sastanku su učestvovali stručnjaci iz Federalnog istražnog biroa (FBI) i Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) SAD-a zajedno sa ekspertima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Pročitajte još - Stefanović i Skot o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova


Stefanović i Skot saglasili su se o važnosti saradnje na polju sprovođenja zakona u borbi protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa i dogovorili o nastavku bilateralne saradnje u navedenim oblastima, navodi se u saopštenju policije.

Oni su ocenili da su se srpske snage bezbednosti pokazale kao važan i kredibilan partner u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i terorizma.

Od 2001. godine Sjedinjene Američke Države obezbedile su obuke za sprovođenje zakona i bezbednosnu pomoć Srbiji, naročito u oblasti granične bezbednosti, carine, borbe protiv terorizma i borbe protiv organizovanog kriminala, u vrednosti od više od 30 miliona dolara.