Kosovska Mitrovica – Svoju otvorenost prema svim ljudima dobre volje i želju za životom u miru i slozi građani Kosovske Mitrovice pokazali su i danas, na manifestaciji „Ulica otvorenog srca" koja se već petu godinu zaredom održava u ovom gradu.

Šetališna zona, u blizini spomenika Knezu Lazaru pretvorena je u svojevrsni bazar u kojem su posetiocima nuđeni proizvode iz domaće radinosti, a Privremeni organ opštine Kosovske Mitrovica pobrinuo se da najmlađe sugrađane zabavljaju animatori "Hepi" trupe iz Beograda.

Pročitajte još: Severna Kosovska Mitrovica ukrašena zastavama Srbije (FOTO)

Prvi čovek Privremenog organa Aleksandar Spirić poručio je da se ovom manifestacijom šalje najlepša slika koja oslikava ljubav.


- Našoj deci su najneophodniji radost, osmesi i mir i zato smo se i ovde okupili da pokažemo svetu da smo istrajni, veseli i odlučni da trajemo na prostoru na Kosova i Metohije. Naša odlučnost i put istrajnosti su jasno definisani, a to je neraskidiva i trajna veza sa državom Srbijom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Privremeni organ i Srpska lista učiniće sve da svaka porodica i svako dete žive mirno i bezbrižno – rekao je Spirić. On je naglasio da moramo da pokažemo solidarnost jedni prema drugima, jer bez uzajamne podrške i sloge, nama ni napretka.


- Kosovska Mitrovica ima svoj sjaj i dušu, a to potvrđuje i podatak da je u poslednjih 20 – tak godina 4.500 građana našlo svoje utočište ovde i ostalo da deli sudbinu sa ovdašnjim narodom - rekao je Spirić dodao da tako će biti i u narednom periodu.

Pročitajte još: VESIĆ NA SEVERU KiM: Podrška Beograda srpskom narodu (FOTO)


Prijatno nedeljno popodne svojim nastupima ulepšali su i najmlađi članovi KUD -a "Kosovski božur", predškolske ustanove "Danica Jaramaz", osnovnih škola "Sveti Sava" i "Branko Radičević", plesna grupa „Stret dens", mladi pevačI i glumci, a za građane je bio obezbeđen besplatan čaj i kuvano vino.


Na istom mestu, građani Kosovske Mitrovice imaće priliku večeras da prisustvoju ispraćaju stare i dočeku Pravoslavne Nove godine, a za dobro raspoloženje pobrinu će se Zvezde Granda Biljana Sečivanović i Marko Gačić. Tačno u ponoć građani će uživati u veličanstvenom vatrometu.