Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića, obišli su danas pripadnike Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVD u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu.

Vulin je istakao da je to "herojska brigada i jedna od najpoznatijih jedinica" Vojske Srbije.

"To je herojska brigada iz vremena NATO agresije, brigada koju pamtimo po obaranju nevidljivog aviona, a za njih itekako vidljivog. Brigada koja je i u miru uspela da sačuva sve svoje sposobnosti i vrline", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je napomenuo da je nivo ispravnosti tehnike na izuzetno visokom nivou, kao i motivisanost i moral ljudi.

"Vojska Srbije nema slobodan dan, nema praznike, uvek je spremna da brani naš suverenitet i naš način života. Srbija može da bude sigurna, spokojna i mirna", poručio je ministar.

Pročitajte još - Vulin: Naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni i piloti

On je naglasio da se obnavljaju i jačaju Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, čime se jača i mogućnost mira.

Srbija može da se pouzda u svoju vojsku, podvukao je Vulin.

"Vojska će imati povećanje plate od devet procenata. Stvari u vojsci se menjaju na bolje i, zahvaljujući upornosti i razumevanju našeg vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića, država razume da je potrebno pomoći svojoj vojsci i da svaki pripadnik VS zaslužuje posebno poštovanje", zaključio je Vulin.

Komandant Drugog raketnog diviziona major Goran Lekić rekao je da je zadatak jedinice kontrola i zaštita suvereniteta vazdušnog prostora Srbije i da, u sadejstvu sa jedinicama lovačke avijacije i VOJIN, doprinose da nebo iznad Srbije bude bezbedno i sigurno.