BEOGRAD - Kvalitetni direktori škola, koji se biraju na osnovu visokih kriterijuma, veoma su važni za podizanje nivoa obrazovanja, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Ministar je to rekao prilikom obilaska O.Š. "Pavle Popović" u Vraniću kod Beograda i podsetio da je u ponedeljak počelo polaganje za licence za direktore. "Sa direktorima profesionalcima, koji dobro rade svoj posao, dugoročno pravimo strategiju kvalitetnog rukovođenja obrazovnim ustanovama", rekao je Šarčević.

Dodao je da kvalitet u školama možemo imati samo sa jakim kriterijumima za licenciranje i obuke. Direktorka O.Š. "Pavle Popović" Jela Stevanović ukazala je na činjenicu da je ministar Šarčević prvi ministar u 177 godina dugoj istoriji škole koji je posetio tu obrazovnu ustanovu.

PROČITAJTE JOŠ - Mladen Šarčević: Da svima u prosveti bude bolje nedostaje 100 milijardi

Ona je informisala ministra o tekućim radovima na proširenju kapaciteta škole, osnivanju produženog boravka, đačke kuhinje i učeničke zadruge, kao i o planovima za izgradnju novog objekta škole u Meljaku.

Stevanović je istakla da škola već nekoliko godina sprovodi projekte koji se odnose na razvoj školskog sporta, kao i onih koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju.

"Nabavili smo savremenu opremu sa školsku sportsku salu, kao i poligone, bicikle, zaštitnu opremu i nastavna sredstva za rad saobraćajne sekcije", rekla je Stevanović.

Direktorka je predstavila i rekonstruisan kabinet informatike i istorije i školsku biblioteku koja je opremljena potrebnom nastavnom literaturom i dečijim časopisima.