Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da nije otišao na gradilište "Beograda na vodi" gde su pre desetak dana nastradali radnici jer "tamo nije mesto za ministra rada", već da je na mesto nesreće izašla inspekcija rada kako bi utvrdila činjenice.

"Ja se nigde nisam pojavljivao... Mislim da tamo nije mesto za ministra rada. Inspekcija rada izašla je i svaki put kad se desi bilo kakav incident dužnost Inspektorata za rad je da izađe i utvrđi činjenice, da li postoji kršenje zakona, a to su i uradili i to će činiti i ubuduće", odgovorio je ministar na pitanje novinara zašto se nije pojavio na mestu nesreće.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kome je takođe bilo postavljeno isto pitanje rekao je da je toku dana planirao da ode, ali da su mu i rekli da tamo nema porodica nastradalih i da zato nije otišao.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU: U smrt sa 70 metara visine (FOTO)

"Sigurno da saosećam sa porodicama i želim da im izrazim saučešće kao što sam i kad se desila prethodna nesreća. Mislim da su to strašne stvari i moramo sve uraditi da se to ne ponovi", rekao je gradonačelnik.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U LUCI BEOGRAD: Poginuo radnik

Ministar Đorđević je prošle nedelje izjavio i da će izveštaj o nesreći u kojoj su nastradali radnici na gradilištu "Beograda na vodi" biti objavljen kada za to budu dali dozvolu MUP i Tužilaštvo koju su ceo slučaj preuzeli.

Đorđević je rekao da je investitor odmah posle nesreće za razliku od drugih investitora dao potpunu informaciju o tome šta se deslio na gradilištu kao i da su radnici bili prijavljeni, obučeni i premljeni za rad.

Dvojica radnika, poslovođa i pomoćnik geometra, poginula su 14. septembra prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".