Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas" u školskoj 2018/2019. godini.

Cilj konkursa je, navodi se na sajtu ministarstva, podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa.

Nagradni konkurs namenjen je svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija.

Kako se navodi, rad nastavnika treba da sadrži prikaz jedne nastavne jedinice čiju realizaciju prati upotreba informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva i prikaz aktivnosti realizovanih tokom određenog vremenskog perioda gde je IKT stavljen u funkciju rešavanja određenog, ranije uočenog, vaspitno-obrazovnog problema (na primer, disciplina, motivacija, pažnja, odsustvo...).

Novčane nagrade će se dodeliti za svaku grupu predmeta, a biće nagrađen ukupno 51 rad, i to u okviru prve, druge i treće nagrade. Za 51 rad za svaku grupu predmeta predviđene su novčane nagrade.

- Prva nagrada je 70. 000 dinara (po dva rada iz grupe predmeta) - ukupno 6 radova. Druga nagrada je 50.000 dinara (po tri rada iz grupe predmeta) - ukupno 9 radova. Treća nagrada je 30.000 dinara (po dvanaest radova iz grupe predmeta) - ukupno 36 radova.

Prijava za učesće na konkursu i podnošenje radova i multimedijalnih materijala obavlja se putem veb stranice: http://digitalnicas.mtt.gov.rs počev od 19. septembra ove godine.

Rok za podnošenje radova je 2. oktobar ove godine, navodi se na sajtu ministarstva.