Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković-Stojanović uručila je danas vrednu stomatološku opremu Klinici za stomatologiju Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.


Opremu je primio vršilac dužnosti direktora KBC Priština u Gračanici Bratislav Lazić, budući da je Stomatološka klinika organizaciono u sastavu te zdravstvene ustanove.

Slađana Marković-Stojanović je tom prilikom istakla da je Kancelarija za KiM obezbedila najmoderniju stomatološku opremu, vrednu 2.600.000 dinara, koju će koristiti profesori stomatologije, lekari na stažu i studenti.


PROČITAJTE JOŠ: Đurić: I mi imamo paket za Kosovo i Metohiju

"Kancelarija za KiM pomaže i druge zdravstvene ustanove na teritoriji KiM i to će nastaviti da radi, kao što je slučaj i sa obrazovanjem i socijalnom zaštitom", rekla je Slađana Marković-Stojanović.

Klinika za stomatologiju je organizaciona jednica KBC Priština i ujedno nastavna baza Stomatološkog odseka Medicinskog fakuleta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.Vršilac dužnosti direktora KBC Priština u Gračanici Bratislav Lazić istakao je primajući donaciju da na klinici radi veliki broj iskusnih stomatologa, koji pacijentima na KiM pružaju najviši nivo stomatološke zaštite.

"Dobili smo značajnu opremu koja nam omogućuje da imamo stabilnost u radu i poboljšanje kvaliteta usluga naše ustanove", rako je Lazić.