Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike vojske i policije već su pripremljene i 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu ove godine - izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nakon druge sednice Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

- Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta, u šest gradova. Zasad je određena jedna lokacija u Beogradu, a stanovi će se takođe graditi i u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu - rekla je Mihajlovićeva.


PROČITAJTE JOŠ:
Država kreće u izgradnju 30.000 stanova

Ona je navela da su i drugi gradovi izrazili želju da se uključe u program izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao što su Leskovac, Obrenovac, Kikinda, a da potrebe postoje i u Novom Pazaru, Prijepolju, Užicu i Čačku.

- U narednom periodu razgovaraćemo sa gradskim vlastima u tim gradovima i tražićemo od njih da nam predlože pripremljene lokacije, sa planskom dokumentacijom, opremljene komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici - rekla je Mihajlovićeva.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, cena će u proseku iznositi 500 evra po kvadratnom metru, a za izgradnju jedne zgrade potrebno je oko godinu dana.


PROČITAJTE JOŠ:
Starogradnja jeftinija, nova zgrada komfornija

KREDITIRANjE

Uskoro će biti poznati i svi detalji, način na koji se subvencioniše, koji su uslovi kreditiranja, koliko je učešće države, a očekujem da do naredne sednice dobijemo predlog modela finansiranja od Ministarstva finansija - navela je ona.