Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, završio je danas obilazak kontingenta Vojske Srbije u Libanu, angažovanog u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL).


General Diković sastao se u Komandi misije UNIFIL sa komandantom snaga i šefom misije general-majorom Majklom Berijem, mavadeno je u saopštenju.

Dvojica generala razgovarala su o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u Libanu i na Bliskom Istoku, proceni razvoja situacije u misiji u narednom periodu, a razmotrili su i koncept angažovanja kontingenta Vojske Srbije u misiji.


PROČITAJTE JOŠ: Diković u poseti pripadnicima Vojske Srbije u misiji UN Libanu

Diković je obišao je i Komandu Sektora Zapad gde je, o situaciji u ovom sektoru i angažovanju pripadnika Vojske Srbije, razgovarao sa komandantom sektora, brigadnim generalom Rodolfom Sgangom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sa delegacijom, potom je obišao pripadnike voda za zaštitu snaga koji izvršavaju zadatke u sastavu italijanskog kontingenta u Sektoru Zapad.

Diković im je odao priznanje na profesionalnom izvršavanju zadataka i izrazio zadovoljstvo utiskom koji su mu preneli pretpostavljeni u Komandi misije i komandama sektora o izuzetno profesionalnom izvršavanju zadataka i obučenosti naših vojnika angažovanih u misiji Unifil.

U završnom delu posete delegacija Vojske Srbije je obišla i pravoslavni manastir Sveti Mamant u Der Mimesu, navedeno je u saopštenju.