DA su mladi u Crnoj Gori privrženi srpskim korenima i vrednostima istinske Crne Gore, pokazali su krajem prošle nedelje maturanti Srednje stručne škole u Pljevljima. Oni su, kako je preneo portal In4S, pevali o srpskom KiM.

- Dok je taj patriotski gest maturanata za svaku pohvalu, za osudu je sramno ponašanje direktora te škole koji je pozvao policiju - navodi ovaj sajt.

To, međutim, nije sprečilo maturante da još više i glasnije pokažu svoj patriotizam.

Stanari zgrade koja se nalazi preko puta škole, međutim, tvrde da informacija u medijima da je intervencija policije na proslavi maturanata usledila zbog pevanja srpskih pesama ne odgovara istini.

- Pevanje srpskih pesama i pesama o Kosovu trajalo je više sati. Policija je došla tek kada je situacija, podgrejana većim količinama alkohola, pretila da se otrgne kontroli - kaže jedan od stanara koji je zahtevao da ostane anoniman. - Na kraju proslave lupano je po parkiranim automobilima i sve je bilo na ivici tuče.


NADLEŽNI ĆUTE

Zbog praznika niko iz uprave škole se nije javljao na telefon, a više detalja o pomenutom događaju nismo mogli da dobijemo ni od policije.