U Domu za starije ometene u razvoju u Kulini kod Aleksinca teško je povređen štićenik tridesettrogodišnji M.V, a okolnosti pod kojima se to desilo se ispituju, piše "Blic".

Iz Doma su u četvrtak saopštili da se M. V. još 18. aprila „okliznuo i pao, pa je tako slomio butnu kost“.

U međuvremenu je podneta anonimna krivična prijava Ministarstvu za rad i socijalnu zaštitu u kojoj se navodi da je ovaj štićenik, pretučen.

U prijavi se navodi da je incident snimljen sigurnosnim kamerama, ali u Domu navode da kamera koja pokriva hol muškog paviljona u tom trenutku nije radila.

M. V. se 18. aprila posle ručka okliznuo u holu muškog paviljona. Nakon pregleda, zbog sumnje na prelom, upućen je u ZC Aleksinac, odakle je prebačen na KC Niš, gde mu je urađena hirurška intervencija zbog preloma butne kosti, tvrde u Domu.

Oni navode da su odmah obavešteni roditelji povređenog štićenika „koji su sarađivali sa radnicima Doma i KC Niš“.

Nakon operacije korisnik je vraćen u Dom na postoperativni tok, kažu u Domu.

Povodom krivične prijave, u kojoj se navodi da je štićenik pretučen, direktor Doma Vojkan Stanojević rekao je Blicu da je „zlonamerno da neko anonimno šalje lažne prijave o navodnim šutiranjima“.

"To se radi da bi se diskreditovao Dom i rad svih zaposlenih", kaže Stanojević.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje vodi Aleksandar Vulin, nisu se do petka u podne oglasili povodom ovog incidenta.