PREDSTAVNICI dvaju sindikata "Telekoma" protestovali su u sredu ispred Vlade Srbije tražeći da se hitno zaustavi prodaja ovog preduzeća. Protest su organizovali Jedinstveni sindikat "Telekoma" i Sindikat "Telekoma Srbija" sa porukom da je "Telekom" ozbiljna kompanija, koja uspešno posluje i da bi bila "istorijska greška" kad bi je država prodala.

Svoj stav sindikalci su pretočili i u pismo koje su ostavili pred vratima Vlade Srbije. Među argumentima protiv prodaje nacionalnog operatera je to što se od njihove dobiti, kako kažu članovi sindikata, puni republički budžet, kompanija investira u regionu i ne uzima nijedan dinar od države.

Predsednici Jedinstvenog sindikata "Telekoma Srbija" i Sindikata "Telekoma Srbije", Slavoljub Kandić i Miroslav Joksimović, poručili su na skupu da kompanija nije za prodaju, jer dobro posluje i ispunjava sve obaveze prema državi i građanima. Joksimović je pozvao premijera Aleksandra Vučića da "preseče agoniju" i obustavi prodaju, podsećajući da je Vučić dok je bio u opoziciji bio protivnik privatizacije "Telekoma".

Protivnici privatizacije su se okupili ispred Crkve Svetog Marka, odakle su u koloni došli do zgrade Vlade Srbije. Prema proceni organizatora, na skupu ispred Vlade Srbije okupilo se oko 10.000 ljudi, a po podacima policije ispred Vlade je bilo oko 2.300 ljudi.

RAČUNICA

SINDIKALCI su već upozoravali da je svaka ponuda manja od 1,7 milijardi evra za kupovinu dela "Telekoma" zapravo gora od one koja je nuđena u mandatu Mirka Cvetkovića. Sada, kada je 20 odsto akcija u vlasništvu same firme, kupac 58 odsto državnih dobija ukupno 78 odsto akcija kompanije. Predstavnici sindikata strahuju i da bi novi vlasnik mogao da otpusti čak 4.000 zaposlenih.