Kako saznaju „Večernje novosti”, prilikom polaganja prijemnog ispita za bilingvalna odeljenja francuskog i italijanskog jezika 30. maja u Trećoj beogradskoj gimnaziji, dogodio se jedan, u najmanju ruku, neobičan slučaj.

U trenutku dok su kandidati polagali francuski jezik, u učionicu je ušla lektorka za francuski jezik i usred testa pokupila radove i odnela ih na 10 minuta iz učionice.

Prema našim saznanjima, dežurna profesorka Andrijana Kojić je o ovom događaju napisala službenu belešku i dostavila je direktorki gimnazije Dragani Vasić i Ministarstvu prosvete.

Međutim, kako navode naši izvori, direktorka je toga dana, u dogovoru sa supervizorom i predsdtavnikom Ministarstva, proglasila da su svi kandidati iz te učionice položili taj test sa maksimalnim brojem poena. Jedan broj roditelja reagovao je na ovu odluku, smatrajući da su na taj način ostali kandidati dovedeni u neravnopravan položaj, a da je prijemni ispit postao neregularan.

Za sada nema reakcija iz Ministarstva prosvete na ove pritužbe. Direktorka gimnazije Dragana Vasić nam je rekla da ne želi da daje telefonske izjave, i samo je kratko dodala da na prijemnom ispitu nije bilo problema.