UPRKOS pretnjama članovima Udruženja „Sveti Sava“, koje im upućuju narko-dileri pomenuti u tzv. crnoj knjizi, nećemo prekinuti aktivnosti. Naprotiv, neće nas skrenuti s puta beskompromisne borbe za budućnost omladine. Takođe, smatramo da su pretnje rezultat straha i nemoći narko-dilera.

Ovo preko fejsbuk-profila, koji ima više od 8.500 „lajkova“, poručuju članovi Udruženja „Sveti Sava“ iz Lazarevca, koje je obelodanilo spisak tridesetak narko-dilera iz ovog grada, sa fotografijama, biografijama, opisom načina na koji prodaju drogu, kao i kojim se narkoticima bave. U Lazarevcu, prema nekim procenama, ima više od sto dilera.

Cilj im je, kako ističu, da Lazarevac „ne bude leglo narkomanije, da nadležni, pre svega policija i pravosuđe, reaguju“. Policijska stanica u Lazarevcu već duže nema načelnika, a odeljenje za borbu protiv narkomanije je rasformirano.

Na fejsbuk-stranici svakodnevno je sve više komentara i poruka podrške Udruženju „Sveti Sava“. Javilo im se i slično udruženje „Sivac u borbi protiv narkomanije“.

- Do nas je doprla pretnja da jedan od narko-dilera javno priča da će pojedinim članovima „Svetog Save“ odseći jezik, polomiti ruke i noge - kažu u Udruženju.

- Pripremili smo fotografije i sve podatke o još desetak dilera, koje ćemo objaviti na „Fejsbuku“, a planiramo i da Lazarevac oblepimo plakatima.