PRVI potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da će do kraja nedelje saopštiti više detalja u vezi sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera i da će doći do određenih promena nakon afere prisluškivanja, ali nije precizirao gde će ih biti.

- Mislim da će određenih promena biti, a na kojim nivoima, to ćemo videti - izjavio je Vučić.

On je ponovio da će vrlo brzo reći sve što ima da kaže u vezi sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera.

- Do nedelje ću vam saopštiti više detalja, ima tu više interesantnih stvari. Rekao sam da ću do kraja nedelje sve reći, kao što sam rekao da ću izaći sa informacijama o „Politici“, „Dnevniku“ i „Novostima“. Tu sam kasnio dva dana, ovog puta neću kasniti - precizirao je Vučić.

Vicepremijer je izjavio u utorak da je šokiran lažima koje pojedini predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Srbije plasiraju u pojedinim medijima, povodom prisluškivanja najviših državnih funkcionera.

Srpski Votergejt“ trese zemlju već desetak dana. Gotovo istovremeno, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti Vučić, obelodanili su da ih neko prisluškuje i prati njihovo kretanje. Istrage su pokrenute na više nivoa, ali još nema rezultata.

U MUP Srbije ovim slučajem se bavi Sektor unutrašnje kontrole (SUK), a istragu vodi i Bezbednosno-informativna agencija (BIA). - Sa time ko stoji iza ovih nezakonitih stvari, javnost će biti upoznata čim posao završe MUP I BIA.

Afera je „pukla“ kada se čulo da je policija izdala nalog za vađenje listinga mobilnih telefona Vučića i predsednika Narodne skupštine Nebojše Stefanovića. Istraga koju je započeo Sektor unutrašnje kontrole pokazala je da taj i takav nalog nije zaveden u MUP.

I iz „Telekoma“, kome je navodno takav nalog upućen, u utorak je stigao dopis da ni kod njih nije registrovan zahtev za skidanje listinga pomenutih državnih funkcionera, uz napomenu da to ne znači da zloupotreba nije bilo.