BEOGRAD - Do kraja avgusta znaće se potpuna istina o kupovini „Politike“, izjavio je sinoć prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je ista stvar urađena i sa kupovinom „Novosti“.

Vučić je rekao da će građani do kraja avgusta znati punu istinu o tome i da će vlada i država zaštititi državnu imovinu i naći najpovoljniji mogući način za to.

On je naveo da je ista firma kupila i „Novosti“, dodavši da „imaju formalne probleme oko nedostajućih potpisa nekih vlasnika“.

- Znači, reč je ne o velikoj medijskoj zainteresovanosti „Ist medija grupe“, koju je osnovalo jedno šabačko preduzeće, po nalogu jedne političke partije - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, posao države je da se pronađe najbolji pravni okvir kako i na koji način da se sprovede u delo ono do čega se došlo, da državnu imovinu zaštiti, a da oni koji su učinili nešto protivpravno za to odgovaraju.

On je rekao da je „potpuno ista procedura u pitanju, isto su milionski iznosi u evrima, ista kompanija je obavila sve“.

- Ta šabačka firma, odnosno moskovska iz Šapca, bila je zainteresovana i za Novosti kao i za „Politiku“, i sve je isto obavila - istakao je Vučić.

Na pitanje novinara da li govori o „Farmakomu“, Vučić je potvrdio da govori o toj firmi.

- Zamolio sam vas da sačekate kraj avgusta i videćete reakciju države. Samo molim ljude za malo strpljenja, zato što niko od nas ne želi da na bahat i osion način pokazuje državnu silu - rekao je on. - Nije smisao pritvor, već je smisao čvrsta optužnica i kako imovinu da vratimo.

Vučić je naveo da „ovo nije pitanje medija“, već pitanje „možemo li mi kao država da dozvolimo da neke političke partije razaraju kompletne nacionalne institucije i mogu li takve novčane transakcije, posebno kada je država zainteresovana da se obavljaju kao tajne, bez ikakve transparentnosti, kao što je ova učinjena. n