STUDENTI Univerziteta u Prištini, njih oko 10.000, dobili su svoje novine! Prvi broj besplatnih ”Studentskih novosti”, koje uređuju akademci sa Kosova i Metohije, stići će ovih dana na svih deset fakulteta Univerziteta - od Leposavića i Zubinog Potoka do Gračanice i Raniluga. A ideja za pokretanje mesečnika potekla je od Kompanije ”Novosti”, koja će zajedno sa štamparijom „Borba" besplatno štampati ovaj list.
U prvom broju ”Studentskih novosti”, na 16 strana, akademci sa Kosova i Metohije moći će da pročitaju intervjue sa profesorima i studentima, da se informišu o svojim pravima, da se zabave, ali i da iznesu svoje probleme. Jer, stranice ovog lista će biti otvorene za sve studente.
Sergej Zaporožac, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, podseća da je Manojlo Vukotić, generalni direktor Kompanije ”Novosti”, inicirao pokretanje ”Studentskih novosti”.
- Bilo je to još 2004. godine, kada su ”Novosti” poklonile na hiljade knjiga biblioteci Filozofskog fakulteta, i založile se da najbolji student žurnalistike iz Kosovske Mitrovice dobije nagradu od 100.000 dinara - podseća Zaporožac. - Pet godina kasnije sve je došlo na svoje, pa prvi broj najzad izlazi.