ĐACI Matematičke gimnazije osvojili su jednu zlatnu i tri srebrne medalje na 49. međunarodnoj olimpijadi iz matematike koja je održana od 10 do 22. jula u Madridu. Zlatom se okitio Luka Milićević, učenik drugog razreda, dok su srebrno odličje zaslužili njegov vršnjak Dušan Milijančević, maturantkinja Marija Jelić i Teodor fon Burg, koji je tek završio osmi razred u oglednom odeljenju ove škole! Aleksandar Vasiljković i Vladimir Nikolić dobili su pohvale za odlične rezultate koje su postigli.
Na Olimpijadi u Španiji učestvovalo je više od 100 zemalja, a svaku je predstavljao šestočlani tim. Ekipu Srbije formirali su samo đaci iz Matematičke gimnazije, jer su oni bili najbolji na nacionalnom nadmetanju u našoj zemlji.
- Vođe ekipe su Đorđe Krtinić i Dušan Đukić, bivši učenici Matematičke gimnazije - kaže direktor škole Srđan Ognjanović. -Dušan je i sam osvajač zlatne medalje na Olimpijadi koja se održala 1999. godine.
Ekipa iz Srbije bila je najmlađa na Olimpijadi, a tome je najviše doprineo Teodor fon Burg, koji se kao učenik osmog razreda oglednog odeljenja Matematičke gimnazije takmičio sa srednjoškolcima i zaslužio srebro. On je i prošle godine, sa ovog prestižnog takmičenja stigao sa srebrnom medaljom na grudima. Marija Jelić, jedina devojka u našem timu, dve prethodne godine je sabirala za dve bronzane medalje, dok se u Španiji okitila srebrom.
Na svetskim, međunarodnim i evropskim takmičenjima u protekle dve godine učenici iz Srbije osvojili su oko 400 medalja. Najviše uspeha imali su đaci Matematičke gimnazije, i zbog toga je ova škola od države dobila status ustanove od posebnog nacionalnog značaja.

PETO ZLATNO ODLIČJE
OVO je peta zlatna medalja koju su naši učenici osvojili otkako učestvujemo na olimpijadama iz matematike. Đaci iz Srbije dva zlata su osvojili 1968. godine, zatim su medalju dobili 1974. godine, pa 1999. godine, a poslednji je najsjajnije odličje u našu zemlju prošle godine doneo Mladen Radojević.