Narod u mimohodu odaje poslednju počast Momiru Bulatoviću, bivšem predsedniku Crne Gore i Vlade SRJ koji je pre dva dana iznenada preminuo.

Ispred kapele našli su se brojni saborci iz vremena devedesetih ali i današnjeg vremena. Tu su ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, zatim Nikola Šainović nekadašnji potpredsednik Vlade SRJ u kabinetu preminulog Bulatovića, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i mnogi drugi.

Pročitajte još - MOMO JE POŽURIO BOŠKU U ZAGRLjAJ: Momir Bulatović stoički nosio bol i tugu za svojim pokojnim sinom

- Momira smo doživljavali kao saborca u teškim, tragičnim vremenima. Delio je sa nama iskrenu borbu za spas države i naroda. Podelio je sa nama i ratove devedesetih, Dejtonski sporazum, rat 1999., Rezoluciju 1244. Bio je specifičan. Ličio je na sebe. Bio dostojan. što je velika vrednost. Njegov lik i duhovni spomenik su ga nadživeli-, rekao je Šainović.

Andrija Mandić se oprostio od saborca, dodajući da je bio veliki čovek i političar koji je sa Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem dostojno obeležio jedno teško vreme stajući na braniku srpstva i srpskog naroda.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na sahrani nekadašnjeg predsednika Crne Gore i Vlade SRJ položio je na njegovom odru venac u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.Vulin je takođe izjavio saučešće porodici Momira Bulatovića na gradskom groblju u Podgorici.

Deo porodice Bulatović, Foto V. Kadić

Venci predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije bili su jedini venci zvaničnika na odru prvog predsednika Crne Gore i Vlade SRJ, piše crnogorski portal IN4S.


Foto V. Kadić

Foto V. KadićFoto V. Kadić


Opelo u 14.30 časova obaviće mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, a sahrana je u rodnom selu Rača, u Kučima, u 15 časova.