Docent dr Violeta Rabrenović, nefrolog, sa Klinike za nefrologiju i transplatacije VMA dobitnik je specijalnog priznanje Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika za doprinos u zdravstvu Srbije i čovekoljublje, rekao je za „Novosti“ akademik profesor dr Mirko Kerkez, predsednik Naučnog veća SKANU.

Dr Rabrenović pripada, danas, vodećoj generaciji lekara na VMA. Spada u red najboljih nefrologa, ne samo u našoj zemlji. Iza nje je veliko iskustvo, izuzetni uspesi i stalno usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

-I to čini, u interesu boljeg zbrinjavanja pacijenata – stoji u obrazloženju visokog priznanja . - Po svom znanju, umeću, odnosu prema pacijentima, posvećenosti struci i lečenju ljudi, ali i patritizmu, ljubavi za svoj rod i otadžbinu, davno se svrstala među one koji se ovim poslom bave baš po Hipokratu, ali nekad se čini i više od toga.

Pročitajte još - SKANU: Plaketa novinaru „Novosti” Vladimiru Mitriću

Retki su junaci, ranjenici iz minulih ratova, monasi, monahinje, sveštenici i episkopi koji, ne samo što je znaju, već su, svih ovih godina, osetili njenu ljubav, toplinu i požrtvovanost da im pomogne i u ljudskom i u profesionalnom smislu.Ponela je sve to iz divne porodice, jer je, kako se to kaže u narodu, „imala na koga da se rodi“.

- Odličan je delatnih u nastavi, koji zna da prenese dragoceno znanje, umeće i iskustvu, ne štedeći za to ni vreme ni trud.Srbija je, zaista, njena kuća, a ona je drago čedo Srbije, zato je i zaslužila nagradu SKANU – kažu u Srpskoj kraljevskog akademiji naučnika i umetnika, koja nastavlja tradiciju istoimene akademije koja je delovala između dva svetska rata.