KOSOVSKA MITROVICA - U skladu sa svojom pozicijom u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije, Univerzitet u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, nastaviće da realizuje programske ciljeve i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čiji je Univerzitet neotuđivi deo, na ponos svih zaposlenih, studenata i naroda na prostoru Kosova i Metohije. Ovo je zaključak sastanka Kolegijuma Univerziteta, kojim je predsedavao prof. dr Zdravko Vitošević, vršilac dužnosti rektora Univerzitata.

- Uz svesrdnu i nesebičnu pomoć resornog ministarstva, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije, Univerzitet će nastaviti da bude stub opstanka i baza intelektualnog razvoja na Kosovu i Metohiji – navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

PROČITAJTE JOŠ - Izabrano novo privremeno rukovodstvo Univerziteta u Prištini

Dekani su vršioca dužnosti rektora informisali o realizaciji studijskih programa koji se sprovode na fakultetima u sastavu Univerziteta, pri čemu je zaključeno da se nastava i naučno - istraživački rad odvijaju u skladu sa programskim principima, kao i da se aktivno radi na poboljšanju kvaliteta njihove realizacije. Takođe, dekani su informisali rektora da pripreme za upis u novu 2019/2020 školsku godinu teku po planu.

Sastanku su, pored dekana svih deset fakulteta, prisustvovali student prorektor i predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta.