U Kapeli Svetog Đorđa u kasarni „Banjica 2" je služen parastos za žrtve NATO agresije, kojem su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović.


Pomen žrtvama služio je glavni sveštenik Vojske Srbije, protonamesnik major Slađan Vlajić, koji je u besedi poručio da imena onih kojih već 20 godina nema, ne smeju biti predata zaboravu.

Pre 20 godina zajedno ste bili u stroju i rovovima sa onima kojih danas nema, a čija smo imena čuli kako bismo ih se podsetili. Dug je to spisak i predug. Taj spisak mučeničkog srpskog roda nije samo iz ovih poslednjih 20 godina, već od vajkada, od postanja. Taj spisak se proteže od pre Kosova i kosovskih dana i ostavlka nama, koji ovde jesmo, koji uživamo u slobodi, obavezu da ga nikada ne zaboravimo, poručio je glavni sveštenik Vojske Srbije.


PROČITAJTE JOŠ: VENCI NA SPOMENIK MILICI RAKIĆ: Deca žrtve bezumnog zločina

On je rekao da imena svih žrtava, poput kuglica u kadionici, zvone danas istinu koju su branili i čuvali, a to je naša sloboda.

Pomen žrtvama NATO agresije služi se danas u svim bogoslužbenim prostorima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju MO.


Foto: Ministarstvo odbrane