ŠTRPCE- Posle više od mesec dana od kako im je Kosovska elektroenergetska korporacija isključila struju, Kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce danas uključena je struja.

Naime, kako se navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak, posle višenedeljenih sastanaka i razgovora kako prevazići problem u vezi sa strujom, pronađeno je rešenje regulisanje duga kao preduslov za ponovno uključivanje struje objektima na Brezovici u kojima boravi par stotina interno raseljneih lica.

- Rešenje je pronađeno nakon angažovanja kosovske vlade, Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Jevtića lično , kao i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića- navodi se u saopštenju Dalibora Jevtića, ministra za zajendice i povratak u ostavci a koji je rekao da će javnost u narednim danima biti upoznatima i sa ostalim detaljima.

PROČITAJTE I: MUKE SRBA U KOLETIVNIM CENTRIMA: Tri dana bez struje

- Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da je danas na veliki praznik i slavuSvetog Jovana koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja. Znamo da je bilo puno dezinformacija oko samog problema nastalog u kolektivnim centrima na Brezovici-istakao je ministar Jevtić u saopštenju za javnost i dodao da će u narednim danima tražiti od nadležnih, pre svih od Komesirajata za izbeglice Srbije, da svi oni, kojima je stambeno pitanje rešeno a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici, napuste kolektivne centre.

-Oninemaju razlog da u njima ostanu i da sa druge strane sve ostale korisnike kolektivnog centra svojim neodgovornim ponašanjem dovode u situaciju koja je bila itekako teška, a nama vezuju ruke da problem rešavamo- istakao je Jevtić. D.Z.