ĐAKOVICA - Godinama su tela kidnapovanih Srba trulila u smeću. Ne samo što su ih kidnapovali i zverski ubili na pravdi Boga, već su ih bacali u smetlište gde su bacane životinje i drugi otpaci.

Ovim rečima iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba komentarišu otkriće masovne grobnice na periferiji Đakovice gde se, kako sumnjaju, nalaze posmrtni ostaci dvadesetak kidnapovanih i ubijenih Srba. Iz Udruženja ističu da su postojanje masovne grobnice na smetlištu i u šahti prekrivrenoj betonom otkrili Albanci jer je, kako smatraju, ili nekome proradila svest, ili nisu više mogli da podnose smrad koji se širio.

PROČITAJTE JOŠ - OTKRIVENI POSMRTNI OSTACI NAŠIH OTETIH SUNARODNIKA NA KIM: Grobnica kod Đakovice krije tela 20 Srba?

Iz Udruženja naglašavaju da je konačno srušen zid albanskog ćutanja o postojanju masovnih grobnica sa telima ubijenih Srba i očekuju sudske procese protiv kidnapera, odnosno komandanata “OVK” koji su, kako ističu, odgovorni za kidnapovanja i ubistva nevinih srpskih civila.

- Već punih dvadeset godina naše porodice čekaju pravdu i zato se nadamo da će do 1. maja, kada se navršava 20 godina od prvih otmica Srba na KiM, Specijalni sud za zločine “OVK” konačno procesuirati odgovorne za kidnapovanja i ubistva Srba podizanjem prvih optužnica - ističe Sima Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba.

PROČITAJTE JOŠ - ĐAKOVICA: Pronađeni ostaci najmanje tri osobe,možda su srpske žrtve

Inače, predstavnici Euleksa, kosovske policije i Komisije za nestala lica Vlade Srbije već dve nedelje istražuju masovnu grobnicu na periferiji Đakovice u kojoj su do sada pronađene kosti tri osobe. Istovremeno, iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba ističu da imaju dojava o postojanju i drugih masovnih grobnica na KiM.