ŽAO mi je što mi žene iz Udruženja "Majke Srebrenice", nisu prišle, jer sam im odavno javno poručivala da želim da ostvarimo kontakt. Da su prišle, volela bih samo da im kažem šta jeste majka. Ona uvek pokazuje majčinstvo, uvek ima saosećanje sa žrtvama bez obzira koje su vere i nacije. A "Majke Srebrenice" to ne rade! Nije majka samo srebrenička, nego i kravička i bratunačka i sirijska i američka...

Ovo je "Novostima" kazala publicista Ljiljana Bulatović (na slici druga sleva), autorka knjige "Ratko Mladić", o incidentu koji se u sredu dogodio u pauzi, tokom izricanja presude generalu. Da se nešto dešavalo, kako kaže, videla je tek po povratku na galeriju za posmatrače.


PROČITAJTE JOŠ:
Dok sam živ boriću se za istinu o našoj borbi!

- Tada sam shvatila da su dva-tri policajca, neprekidno, tik uz mene, a sve vreme, zapravo su bili okrenuti prema tim ženama. Kako sam kasnije saznala, u pauzi, nekoliko žena iz Udruženja "Majke Srebrenice", krenule su prema meni, ali ih je obezbeđenje sprečilo da dopru do nas. U to vreme razgovarala sam sa Mladićima, Bosiljkom i Darkom. Sa nama su bili i general Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije Republike Srpske i Milorad Kojić, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske.