BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio je danas da ovu stranku ne brine povratak Vojislava Šešelja u Srbiju jer je politika koju on zagovara odavno prevaziđena.

"Vlada je i do sada, kada god je imala prilike i kada god je to od nje traženo, davala garancije za sve naše građane, pa i za Vojislava Sseselja. Ova poslednja odluka je stvar humane prirode", izjavio je on gostujući na RTS-u.

Babić je dodao i da Vlada Srbije brine o svakom građaninu, samim tim i o Vojislavu Šešelju.

"Što se tiče same politike, nemamo čega da se brinemo jer mislimo da je ta politika davno prevaziđena u prošlosti", naveo je on.

HAG: INFORMACIJA O ŠEŠELjEVOJ SLOBODI KAD NAPUSTI HOLANDIJU

U skladu sa praksom Haškog tribunala, ovaj sud iz bezbednosnih razloga potvrđuje kada je optuženi privremeno pušten na slobodu tek kada napusti Holandiju i ista praksa će biti primenjena u slučaju Vojislava Šešelja, navela je pres služba Haškog tribunala.

Pretresno veće Haškog tribunala odobrilo je Vojislavu Šešelju privremeno puštanje na slobodu, što je Tanjugu potvrdila portparol tribunala Magdalena Spalinska.

Vlada Srbije je dostavila Haškom tribunalu uslovne garancije za puštanje Šešelja. Lider Srpske radikalne stranke je u Haškom tribunalu, u pritvorskoj jedinici tribunala boravio duže od 11 i po godina, počev od 24. februara 2003.

Pročitajte još:
* Šešelj u petak, ili u ponedeljak u Beogradu!
* Jadranka Šešelj o dolasku supruga: Ne znam ni kako se osećam
* Artman: Ako je Šešelj bolestan, sudija nije