OD ubistva 13 pripadnika rezervnog sastava bivše JNA, na Koranskom mostu u Karlovcu, u Hrvatskoj, navršavaju se 22 godine. Prema navodima iz optužnice hrvatskog pravosuđa iz 1992. godine, otkad se taj zločin i procesuira, žrtve su ubijene iz automatske puške, a na mostu su ranjena još dvojica zarobljenih rezervista JNA.

Prema podacima Dokumantaciono-informativnog centra Veritas, pripadnici MUP-a i Zbora narodne garde Hrvatske su ispred mosta zaustavili dva vojna kamiona u kojima su se iz jedne u drugu kasarnu prevozili pripadnici aktivnog i rezervnog sastava JNA. Oni su, posle pregovora i obećanja hrvatske strane da će biti pušteni na slobodu, odložili oružje.

Odmah po predaji grupa zarobljenika, uglavnom aktivnih pripadnika JNA, odvezena je u policiju, a druga - 17 vojnika srpske nacionalnosti, uglavnom rezervisti iz kordunskog mesta Krnjak, sprovodena je pešice preko mosta.

- Kad su stupili na koranski most, uniformisana lica sa fantomkama na glavama likvidarala su njih 13 - naveo je Veritas.