Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore general-pukovnik Branko Krga izjavio je za "Novosti" da nema nikakvu informaciju o američkim zahtevima kojima se traži njegovo pritvaranje i saslušavanje.

- Ne verujem u pisanje nekih medija o tome, i ne vidim razlog da budem ispitivan u vezi Mladića. Mnogo puta sam rekao da nikave kontakte sa Mladićem nisam imao, niti je u vremenu od 2002. do kraja 2004. godine kada sam bio načelnik Generalštaba bilo nedozvoljenih aktivnosti Vojske u vezi pružanja neke pomoći generalu Mladiću -rekao je Krga.

- Što se tiče Akcionog plana i američkih zahteva koji su dostavljeni našim nadležnim organima nema ničeg posebnog. Nadam se da će čelni čovek za sprovođenje plana tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević raditi po zakonu, i mi to podržavamo - rekao je Zoran Stanković, ministar odbrane Srbije.

- Vukčević najbolje zna da li ima ili nema razloge da pojedini bivši ili sadašnji pripadnici Vojske budu privedeni i saslušani. Ako on oceni da generali Branko Krga i Aco Tomić treba da budu saslušani, onda neka bude tako. To je njegova nadležnost i on jedini odlučuje. Sve ostalo su nagađanja ili neka vrsta pritiska. A nadam se da će tužilac odoleti tim pritiscima.