Prodaja SUV vozila u svetu, ali i u Srbiji, ima dvocifrenu stopu rasta,a prema najnovijim podacima Srpske asocijacije uvoznika novih vozila i delova čak 24 odsto od svih prodatih vozila u prvih devet meseci ove godine u našoj zemlji je iz takozvane SUV kategorije!

Zato i ne čudi da je u AK Kole iz Zemuna, priređena mala svečasnost povodom još jedne takozvane "flotne" prodaje "đžipova" vozila koja su zaštitni znak "of-roud" vožnje.

Specijalizovani novinari i gosti su imali priliku da u organizaciji kupca kompanije "Explorer" vidi i doživi pravu avanturu na točkovima i to - verovali ili ne na terenima Ade Ciganlije i uveri se ne samo u mogućnosti ovoh vozila već i čari "Beogradskog mora".

Pročitajte još - Nova generacija SUV vozila (FOTO)

Uz brižljivo planiranje,uz spoj of-roud vožnje, planinarenja, raftinga,biciklizma moguće je Srbiju videti iz mnogo uzbudljivijih uglova. Za ove namene terenci su jedini izbor - kaže Miro Filopović iz ove kompanije.

To je i razlog sve veće popularnosti terenskih vozila, ali ima i veliki broj onih koji vrlo retko ili čak nikada "ne siđu sa asfalta".

Zato je zabeležen i porast prodaje krosovera i SUV nižih kategorija. Robusna atraktivna vozila, su i veoma bezbedna pa ne čudi podatak da je od 23.327 prodatih vozila u Srbiji u prvih devet meseci više od 5.000 vozila iz ove kategorije!

Ponuda na našem tržištu je dobra počevši od "lade nive" pa do moćne "tojote landkruzer".