MUZIČAR Ljubiša Stojanović Luis (59) sahranjen je u četvrtak na borčanskom groblju Zbeg, u prisustvu porodice i više od hiljadu prijatelja i saradnika. Naš poznati etno-džez muzičar, koji je 31. jula u 59. godini tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, u četvrtak je u 15.30 sahranjen na borčanskom groblju Zbeg, uz prisustvo porodice i više od 1.000 prijatelja. Njegova koleginica Milena Plavšić stigla je iz Banjaluke da mu oda poslednju počast, a opelu koje je počelo u 14.30 prisustvovali su uplakana Sloboda Mićalović, Knez, Marinko Rokvić, Li Men, Ognjan Radivojević, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Miki Jevremović, Predrag Živković Tozovac, Miki Manojlović, Zorica Brunclik, Seka Aleksić, Perica Zdravković... Boda Ninković održao je govor Luisu u čast, nakon čega se od muzičara oprostio i njegov najstariji sin Miodrag.

- Dragi tata, ovo nikako nije kraj. Izgubili smo te na mestu gde si najviše vremena provodio, ali niko nije mogao da te promeni. Nismo te voleli, obožavali smo te i do neba smo ponosni na tebe - kazao je Miodrag, a onda zasvirao na trubi "Ne kuni me, ne ruži me majko", jedan od najvećih Luisovih hitova.


KOMEMORATIVNI SKUP

U beogradskom Domu sindikata u četvrtak je održan komemorativni skup, povodom pogibije pevača Luisa, kome su prisustvovali njegova udovica Silvana, ćerka Maja, sinovi Marko i Miodrag, bivša supruga Duda, kao i kolege Zorana Pavić, Merima Njegomir, Novica Zdravković, "Zana", Boki Milošević, Saša Popović, Raka Marić, Leontina... Komemoracija je počela prikazivanjem dokumentarnog filma u kojem su o muzičaru, između ostalih, govorili Goran Bregović, Nele Karajlić, Sanja Ilić, Bilja Krstić. Dom sindikata odabran je jer je na ovom mestu, pre 26 godina, Luis održao svoj prvi solistički koncert.