BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić namerava u nedelju da napusti bolnicu ukoliko u noći između subote i nedelje ne bude zdravstvenih komplikacija, izjavio je u subotu član lekarskog konzilijuma koji brine o njegovom zdravstvenom stanju Ljubomir Ilić.

"Nikolić će po svojoj želji, zbog iznurenosti i malaksalosti, ostati u bolnici do sutra ujutro, kada misli da napusti KBC, ukoliko ne bude komplikacija i provede najveći naš praznik sa svojom familijom", rekao je Ilić novinarima.

Prema njegovim rečima, Nikolićevo zdravstveno stanje je dobro, štrajk žeđu je potpuno saniran i on unosu dovoljno tečnosti, tako da nema daljih indikacija za hospitalizacijom.

Ilić je rekao da Nikolić nastavljha štrajk glađu, koji ga za sada životno ne ugrožava, ali da bi prve posledice mogle da se manifestuju za nedelju dana, napominjući da bi za mesec dana, ukoliko nastavi štrajk glađu, lider SNS-a mogao biti i životno ugrožen.

"Priželjkujemo da Nikolić prekine štrajk glađu, ali što se toga tiče mi nemamo više medicinskog posla", rekao je Ilić i dodao da nema potrebe za daljom intravrenoznom potporom i da Nikolić može da ide kući i da nastavi sa štrajkom glađu, ili da ga prekine po svojoj želji.

Ilić je podsetio da je Nikolić u bolnicu primljen isključivo zbog saniranja štrajka žeđu, što je do sada, kako je rekao, uspešno okončano i dodao da se konzilijum više neće oglašavati po pitanju zdravštvenmog stanja lidera naprednjaka, ukoliko ne bude izričitih zahteva medija.

******************************

MITROPOLIT AMFILOHIJE POSETIO NIKOLIĆA
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je u subotu u KBC "Beograd" lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i u ime patrijarha Irineja pozvao ga da u nedelju izađe iz bolnice i da se pričesti. Mitropolit je rekao novinarima, posle razgovora sa Nikolićem, da je Nikolića obišao sa blagoslovom patrijarha Irineja i poželeo mu blagosloven Vaskrs.

"U ime njegove svetosti preneo sam mu pozdrave i zamolio ga da izađe na Vaskrs i da se zajedno kucnemo vaskršnjim jajetom. Nadam se da će Nikolić to ispoštovati jer je pravoslavni hrišćanin", rekao je mitropolit.

Patrijarh očekuje da Nikolić dođe u nedelju u Sabornu crkvu i da se pričesti, dodao je Amfilohije.