HITNA pomoć dobila je poziv u 19.02 da dođe u Nikšićku ulicu broj 6, na Voždovcu. Rečeno nam je da su zatečena dva tela. Ekipa je odmah krenula i za pet minuta bili smo u stanu broj 12. Cela atmosfera koja je tamo vladala, policija, komšije, rodbina, govorila je da je kasno za bilo kakvu pomoć.
Ovako za "Novosti" opisuje događaje dr Ognjen Jeličić, lekar Hitne pomoći Beograd. On je sa svojom ekipom prvi pregledao Kseniju Pajčin i Filipa Kapisodu.
- Žena je ležala, tik uz vrata, glava joj je bila uz šarke - priseća se te večeri lekar Hitne pomoći.
- Bilo je dosta krvi. Imala je ranu na potiljku i jednu veliku na čelu.
Bez obzira na sva nagađanja, svedoci sa kojima smo u petak razgovarali, navode da je pevačica u trenutku smrti na sebi imala "kućnu garderobu", odnosno trenerku. Pronađena je u takozvanom fetalnom položaju, na desnom boku, sklupčana.
- Mladić je bio desno od nje, u spavaćoj sobi - objašnjava dr Jeličić. - Ležao je na leđima. Usta su mu bila puna krvi, a na potiljku je imao veliku ranu. Mislim da je umro pre žene. Ona je bila toplija na dodir. Pregledali smo je, ali srčanog ritma nije bilo. Verujem da je kod nje smrt nastupila kasnije, usled iskrvarenja.
Naš sagovornik navodi i da su to prva opažanja, a da će poslednju reč dati obdukcija. Pištolj je bio, kako opisuje dr Jeličić, ispod mladićevog desnog kolena. Ekipa Hitne pomoći napisla je potvrdu o smrti i tada je pozvana uviđajna ekipa PU Beograd.
Blokirana je cela zgrada. U tom trenutku još se nije znalo da li je reč o dvostrukom ubistvu ili ubistvu i samoubistvu. Vrlo brzo i ta sumnja je odagnata. Svedoci, kao i Ksenijina majka Ljubica, potvrdili su da su vrata bila zaključana iznutra i da su morali da ih razvaljuju. Komšije su ispričale i da su se oko 16.30 čula dva tupa udara, ali u tom trenutku to niko nije povezao sa pucnjima.
Ipak, da se nešto čudno dešava posumnjali su onog trenutka kada su videli da pevačicinog psa, koji već nekoliko sati stoji ispred vrata, niko ne pušta unutra. Pozvonili su, a kako nije bilo odgovora, pozvana je njena majka, koja ima rezervni ključ.
Oko 18.30 komšije i Ljubica su uz pomoć šrafcigera, ali i snage (jer su vrata bila zaključana sa unutrašnje strane i ključ je bio u bravi) ušli unutra i zatekli stravičan prizor. Pozvane su policija i Hitna pomoć, ali je već tada svima bilo jasno da je kasno za sve i da su dvoje mladih mrtvi.
Kasnije analize, kao i test na prisustvo barutnih čestica (parafinska rukavica) potvrdili su prvu pretpostavku da je pucao samo Kapisoda. On je ubio Kseniju pucajući joj u potiljak, a potom i u sebe, ispaljujući hitac u usta.

NESREĆNA
DRUGARICA pevačice Jelena Rogan kaže da su se Ksenija i Filip voleli, ali i da je predosetila šta će joj se desiti.
- U njenim poslednjim televizijskim intervjuima moglo se naslutiti da to nije bila ona stara Ksenija - kaže Jelena Rogan, koja se sa Ksenijom upoznala pre pet godina. - Filip je bio ludo zaljubljen u nju. Htela je da ga ostavi, ali nije uspela u tome. Ljubav je čudo, a ona je bila nesrećna. Ksenija i Filip su u početku bili samo drugovi, bio joj je potreban neko kome će moći da se izjada. Vremenom su se zbližili i tako je sve počelo, ali nije mnogo pričala o svom odnosu sa Filipom.
Jelena dalje navodi da je Ksenija za svakog imala reči utehe, ali samo sebe nije znala kako da uteši i da je bila nesrećna.
- Uvek mi je govorila: "Ljubavi, nemoj da se sekiraš, biće sve u redu" - priča Jelena. - Bila je mnogo emotivna. Jednom prilikom mi je rekla da ne može da podnese to što joj svi govore da je mnogo lepa i što je gledaju samo kroz fizički izgled. Govorila je da želi da voli i da bude voljena.

SVET
VEST o tragičnoj smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode objavio je i jedan od najposećenijih svetskih sajtova "Perezhilton" koji se bavi poznatim ličnostima. Uz komentar "Velika tragedija", opisana je nezvanična verzija krvavog događaja, a popularni blog osvrnuo se i na karijeru Ksenije Pajčin, naglasivši da je postala poznata devedesetih godina kao pevačica grupe "Dak", koja se proslavila pesmom "Dačo, volim te".

PRIPREME UZ SUZE
MAJKA i baba Ksenije Pajčin u petak su u svom stanu u Zemunu obavljale poslednje pripreme za sahranu, koja će u subotu u 14.30 biti na Novom groblju. Prijatelji i rodbina su tokom celog dana dolazili u dom porodice Kostić kako bi izjavili saučešće, ali i da bi pomogli majci Ljubici i bolesnoj baki Mari, potpuno skrhanim od bola.
U popodnevnim časovima prvi je stigao pevač Goran Stojićević Karamela, koji je od početka tragedije uz Ksenijine najbliže.
- Trudim se da budem uz porodicu, jer oni ovo naravno veoma teško podnose - rekao je Karamela.
- Baki je prethodnih dana bilo loše, ali sada je bolje.
Iz ulaza zgrade povremeno su izlazile i komšije. Jedna od stanarki kaže da je prethodnih dana pristizalo dosta telegrama saučešća.
Stan u Nikšićkoj ulici, u kome se dogodila tragedija, sada je prazan. Tamo se Kostići više neće vraćati. (N. M. N.)

* * * * *

FILIP KAPISODA SAHRANJEN NA CETINJU
ODNEO GA ŠOU BIZNIS


CETINjE je ispratilo svog mladog sugrađanina. Filip Kapisoda sahranjen je u petak popodne na groblju svojih predaka. Opelo je služio mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo i njegovo sveštenstvo.
Od Filipa su se oprostili njegovi najmiliji majka Ljilja, otac Mićo, brat Marko i sestra Jane, rodbina, mnogobrojni prijatelji, školski i sportski drugovi.
Celo Cetinje došlo je da isprati Filipa. Opraštajući se u ime porodice, brat od strica Petar Kapisoda, poznati rukometaš, rekao je da je Filip bio suviše mlad, iskren i naivan i da se nije snašao u beogradskom šou biznisu, i izveštačenom, neiskrenom i površnom svetu sa kojim je radio i živeo.
- Sve to dovelo je do ove tragedije. Ne daj bože da se to više ikada ikome dogodi - rekao je Petar Kapisoda.
Uplakano Cetinje oprostilo se od Filipa, a njegova baka, oplakujući unuka nad kovčegom, rekla je da "Filip sada ne putuje u Beograd, nego u našu starinu". (D. D.)

GOLOVI, MODNE REVIJE
PRE nego što je zakoračio na modnu pistu, Filip Kapisoda je trenirao rukomet. Uzor mu je bio brat od strica i slavni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda.
Počeo je u klubu Cepelin sa Cetinja, sa kojim je 2002. osvojio titulu šampiona Crne Gore u pionirskoj kategoriji, a pet godina kasnije je sa seniorima podgoričke Budućnosti
postao prvak crnogorske Druge lige.
Filip se zatim posvetio manekenstvu. Srpska javnost upoznala ga je prvenstveno kao dečka Ksenije Pajčin i učesnika prošlogodišnjeg VIP serijala "Veliki Brat". Pre ulaska u popularni rijaliti rekao je da je uporan i tvrdoglav, a kada bi ga "Veliki Brat" učinio poznatim, borio bi se za mir u svetu.
Kao maneken bio je više angažovan u rodnoj Crnoj Gori, ali je povremeno radio i u Beogradu. Na prošlogodišnjem "Fešn viku" u našoj prestonici bio je angažovan na reviji poznatog brenda donjeg veša "Bugati". Nosio je i modele modne kuće "Martini Vesto".

* * * * *

ESTRADA TUGUJE
OLJA CRNOGORAC

JOŠ ne mogu da poverujem da je to istina, da se Kseniji dogodila ta užasna stvar i da je više neću videti. Potpuno sam van sebe. Saosećam sa bolom njene majke i porodice. Ne daj bože nikome. Došla je sa Filipom na snimanje emisije, i koliko sam uspela da vidim - lepo su se slagali. Ona je i u emisiji rekla da se vole, tako da su očigledno krili te svađe i njegovu ljubomoru, koja ih je odvela u smrt.

ANA STANIĆ
KSENIJU ću pamtiti kao prelepu i predivnu devojku, a pre svega kao super ortaka. Zaista je bila divna osoba od koje čovek nije mogao da očekuje ništa loše, a kamoli da učini nažao sebi ili nekom drugom. Zbog toga sam mnogo tužna.

OGNJEN AMIDŽIĆ
UŽASNA tragedija. Mogu samo toliko da kažem. Uvek se potresem kada čujem nešto slično, a pogotovo kada nastrada neko koga sam poznavao. Mogu samo da kažem da je bila veoma profesionalna.
E. H