BATO, hoćeš da mi pucaš ladoleže... hajde još, Nenade, hajde još - ova, sada već dobro poznata replika, koju izgovara šarmantna devojčica u prvom kadru serije i filma „Ranjeni orao“, nagovestila je romantičnu priču i privukla veći deo publike da sa uzbuđenjem i nestrpljenjem odgleda ostvarenje Zdravka Šotre od početka do kraja. Malu Anđelku, koja je u beloj haljinici trčkarala po dvorištu i molila svog druga Nenada da joj puca ladoleže, igrala je četvorogodišnja Teodora Jelisavčić.
Sa glumicom Teodorom našli smo se na Kalemegdanu. Na dečijem igralištu nestašno je pozirala pred objektivom našeg fotoreportera, a onda smo se sasvim slučajno našli u Beogradskom ZOO-vrtu. Tu nam je ispričala da joj je pas omiljena životinja, ali voli i mace i tigrove i naravno slonove. Kada smo je pitali da li možemo da dobijemo intervju, vešto je odgovorila: „Može, ali samo ako ćemo da se provozamo u voziću“.
Uz podršku tate Dejana Jelisavčića dala je svoj prvi intervju za „Večernje novosti“.
Podsetila nas je da u seriji i filmu „Ranjeni orao“ ima čak dve uloge, za razliku od ostalih glumaca.
- Igram Anđelku i na kraju njenu ćerku Jelkicu. Lepa su mi oba imena, ali više mi se sviđa Anđelka - kaže Teodora.
* Da li ti je bilo lepo na snimanju?
- Jeste. Svi su bili dobri.
* Kakav je bio Šotra, da li si morala mnogo da radiš?
- Nisam. Ponavljala sam nekoliko puta. Snimali smo. Eto to je sve što imam da kažem. Opet ću da snimam.
* A sa kim si se najviše družila?
- Sa Slobodom. I dalje je volim.
Tu se tata Dejan ubacio u razgovor i ispričao nam anegdotu sa snimanja.
- Dragan Nikolić je pokušao da joj priđe, ali ona ga nije fermala ni dva posto. Kada smo došli kući ja joj kažem da se taj čika zove Gaga, kao i njen deka. I sutradan kad ga je ugledala pritrčala mu je i rekla: „Ćao, ti se zoveš Gaga, kao moj deka. A i znam te, glumio si Deda Mraza u onoj reklami.“
Da je svojim slatkim osmehom i šarmom osvojila celu ekipu „Ranjenog orla“ to je jasno, ali moramo napomenuti da je reditelja Zdravka Šotru kupila čim ju je video.
- Šotra, kada ju je ugledao, rekao je: „Ova mala, ajde da je čujemo“ - priseća se Dejan. - Pitao ju je da li zna da govori, na šta mu je odbrusila: „Pa naravno da znam. Imam tri godine, ali ponašam se kao da imam četiri“. A, kada smo je pitali da se priseti tog događaja, odbrusila je i nama.
- Zvao me je da popričamo, ali ne sećam se dobro, bila sam mnogo mala.
* Koliko si imala godina?
- Pa, samo tri. A sada imam duplo više nego tada. Sada sam velika, imam četiri i po godine.
Bila je pravi profesionalac na snimanju - „uskače“ ponosni tata. - Šotra joj je objasnio da „akcija“ znači kada kreće snimanje, a „stop“ kada treba da stane. Jednom prilikom je rekao kako je ona najveći profesionalac od svih glumaca. I nazvao je svojom glumicom, a ona je posle svima govorila:“Ja sam glumica, moj reditelj mi je to rekao.“
* I sada, kad si glumica, da li te prepoznaju ljudi na ulici?
- Aha. Kažu da sam baš slatka i super glumica. Dam im i autogram.
* Ti znaš i da pišeš?
- Naučila sam da napišem Teodora.
* Hoćeš da budeš muzičar kad porasteš, kao tata?
- Neću da budem muzičar, ali ću da radim kod tate. Sviraću gitaru i klavir i bubnjeve.
* Bićeš onda glumica?
- Pa da. I biću doktorka, frizerka, pevačica. I tatina učenica.

BAKA GLAVNI “KRIVAC“
EKIPA filma i serije „Ranjeni orao“ devojčicu Teodoru Jelisavčić videla je u agenciji Ju-em-es.
- Ja držim studio. Radim kao kompozitor i sviram većinu instrumenata. I ona dolazi u studio i sama se interesuje za muziku. Voli da peva, ima sluha, igra, pozira. Baka je videla reklamu za Ju-em-es i predložila nam da je upišemo tamo, dodajući da je stvarno nadarena za to. Snimila je nekoliko reklama do sada.

NE ZNA DA ČITA
KADA smo došli u ZOO-vrt morali smo da tražimo odobrenje za slikanje od uprave. U kancelariji smo zatekli direktora Vuka Bojovića.
Teodora nije znala ko je on, pa smo joj objasnili da su sve životinje u Zoološkom vrtu njegove. Uspela je da osvoji i Vuka koji joj je poklonio knjižicu o životinjama i dvd o ZOO-vrtu.
Pored hvala tužno je dodala:
- Moram nešto da vam kažem. Ja ne znam da čitam.