MEĐU 28 pilota za kojima hrvatsko pravosuđe traga zbog navodnih ratnih zločina na području Dubrovnika 1992. godine, najviše je državljana Srbije. Deo osumnjičenih sa spiska više nije među živima, a najveći broj njih se u međuvremenu iz Crne Gore, gde su bili na službi, doselio u Srbiju.
Većina avijatičara protiv kojih se u Hrvatskoj vodi istraga danas je u penziji, mada su pojedini i sada aktivni u Vojsci Srbije. To je slučaj sa potpukovnikom Mirkom Zamaklarom, koji je danas načelnik Sektora za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra.
- Čuo sam da je i moje ime na nekakvom spisku osumnjičenih, mada nikada ništa zvanično nisam dobio - kazao je u četvrtak Zamaklar. - Niko nije kontaktirao sa mnom, niti bilo šta znam o tome. Ništa više ne mogu da komentarišem.
Među pilotima za kojima Hrvati tragaju nalazi se i potpukovnik Dragan Zlokas, opitni pilot Vojske Srbije. Ovaj avijatičar važi za jednog od naših najboljih pilota, a široj javnosti je poznat kao član akro-grupe "Stars".
Spisak sa imenima 28 pripadnika JNA za kojim tragaju Hrvati našao se u središtu pažnje javnosti posle nedavnog saslušanja bivših pilota - Zorana Slavuljice, Asima Pandžića i Miodraga Atanackovića kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici.
Hrvatske pravosudne vlasti "potražuju" pripadnike nekadašnjeg 172. lovačko-bombarderskog avio-puka čija je baza bila na aerodromu Golubovci. Ova jedinica bila je opremljena avionima tipa "jastreb J21", "galeb G4" i "orao J-22", kojima su navodno, osumnjičeni upravljali tokom ratnih dejstava.
Prema navodima krivične prijave koju su hrvatske vlasti podnele protiv bivših avijatičara, oni su osumnjičeni da su aprila 1992. godine učestvovali u bombardovanju ciljeva u Dubrovniku, Metkoviću, Slanom i Stonu, kao i u okolini Debelog brijega i Prevlake.
Trojica pilota saslušana su u Crnoj Gori pošto je utvrđeno da u ovoj državi imaju prebivalište. Hrvatsko tužilaštvo obratilo se preko međunarodne pravne pomoći crnogorskim vlastima sa zahtevom da ih crnogorski sud sasluša. Njihove iskaze, date pred istražnim sudijom, crnogorsko pravosuđe proslediće kolegama u Hrvatskoj.
Pripadnike naše avijacije postojanje hrvatskih spiskova sa imenima naših pilota - nije iznenadilo.
- Sudski postupak koji se vodi u Hrvatskoj je glupost - objašnjavaju vazduhoplovci. - Sve je poteklo od naših bivših kolega iz JNA koji su promenili stranu.
Kako se među pilotima može čuti, u dejstvima kod Dubrovnika avijacija je imala sporednu ulogu. Dejstvovala je uglavnom kopnena vojska, dok je vazduhoplovstvo pružalo podršku samo u manjem delu operacija.

PREŽIVEO ZLOGLASNU ''LORU''
PARADOKS je da je za navodne zločine u okolini Dubrovnika osumnjičen i potpukovnik Nikola Đerfi. Ovaj pilot oboren je u aprilu 1992. kod Neuma. Pad "galeba G4" je preživeo, ali hrvatska vojska ga je zarobila. Posle tri meseca provedena u zloglasnoj "Lori" kod Splita, razmenjen je i oslobođen.
Na spornom spisku nalaze se i imena nekadašnjeg komandanta Komande RV i PVO Vladana Marjanovića, koji je 1992. bio Načelnik štaba 172. avio-puka.

POKOJNI
HRVATSKE vlasti tragaju i za pilotom potpukovnikom Ištvanom Kanasom koji je poginuo septembra 2008. godine na batajničkom aerodromu. Osim njega, na spisku je i penzionisani pilot pukovnik Muše Begić, koji je umro još 2006. godine u Podgorici.